*Kasteellopers in de Spotlight 4*

De laatste kasteelloper in de spotlight: Koen van Kessel!

Koen van Kessel is een hardloper die je door het jaar heen bij veel wedstrijden tegenkomt, zo doet hij ook al 5 jaar op rij aan de Kasteelloop mee. Volgens Koen begint het wel een traditie te worden: “In de ochtend heerlijk lopen en in de middag lekker met de familie aan het kerstdiner!” Koen is niet de enige binnen zijn familie die meedoet, ook Stijn en Mark zullen dit jaar aan de start staan en in het verleden zijn ze ook wel eens met 4 broers in Horst geweest!

Ondanks het feit dat de broers elkaar tijdens de wedstrijd niet snel op de hielen zullen zitten is er toch een soort van rivaliteit. Er wordt voor de wedstrijd al over de Kasteelloop gesproken, en bij het Kerstdiner worden de prestaties geëvalueerd. Naast de Kasteelloop heeft Koen nog een wedstrijd gepland staan met de feestdagen, als voorzitter van AV-LGD sluit hij het jaar namelijk af bij de Koppeloliebollencross in Deurne.

In het nieuwe jaar hoopt Koen fit te blijven en lekker te kunnen sporten. Ondanks dat hij nog geen specifieke doelen heeft voor het nieuwe jaar, heeft hij voor de Kasteelloop een tijd laag in de 19 minuten voor ogen. Echter verraadt zijn goede tijd bij de Zevenheuvelennacht medio november dat zijn eindtijd wel eens onder de 19 minuten kan uitvallen…

*Kasteellopers in de spotlight*

Deze week in de spotlight: Sam Slaats!

Ondanks het feit dat Sam als hockeyer zijnde niet elke week de hardloopschoenen aan heeft, stond hij afgelopen jaar samen met zijn broertjes Skip en Joris aan de start. Vader Marc, zelf hardloper, heeft de drie gebroeders aangemoedigd om deel te nemen, en het begint onderhand een traditie te worden. De broers, allen uitkomend voor HCH, hebben de smaak wel te pakken, want ook Rundje um ut Hundje wordt al een aantal jaren door de familie Slaats aangedaan.

Sam geeft aan dat over de verharde weg lopen zijn voorkeur heeft, maar toch loopt hij de Kasteelloop graag omdat het een mooie graadmeting is voor de conditie in de hockey winterstop. Afgelopen jaar wist Skip de broederlijke strijd in zijn voordeel te beslechten, maar Sam zegt dat hij dit niet het hele jaar heeft hoeven horen, “Skip is hier heel bescheiden over gebleven”.

Sam zegt komend jaar naast het hockeyen meer te willen gaan sporten omdat dit afgelopen jaar niet is gelukt door zijn studie. Met deze goede voornemens vergroot hij zijn kansen om in 2020 de positie van Skip aan te gaan vallen…

Online inschrijven voor de Kasteelloop kan via onze site www.kasteelloop.nl nog t/m 19 december, na-inschrijving op de wedstrijddag zelf is ook nog mogelijk.

december 15, 2019

27e Kasteelloop Horst

27e Kasteelloop Horst


Op 26 december vindt de 27e editie van de kasteelloop plaats, de organisatie is zoals altijd in handen van de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Op tweede kerstdag worden er wedstrijden gelopen over 5 en 10 kilometer door de Kasteelse Bossen in Horst.
Natuurlijk zijn er ook jeugdlopen over 1 en 2 kilometer en deelname aan deze afstanden is helemaal gratis! Ook als je zelf niet mee wilt lopen, kom gerust een kijkje nemen om de deelnemers aan te moedigen in een mooie bosrijke omgeving. De online inschrijving is geopend tot 19 december en na-inschrijving op de dag zelf is ook nog mogelijk. Meer informatie over o.a. inschrijven is beschikbaar op de site www.kasteelloop.nl.

*Kasteellopers in de spotlight*

Deze week in de spotlight: Priscilla Fransen!

Wie Priscilla nog niet kent heeft wellicht niet aandachtig genoeg gekeken naar de uitslagenlijsten van het afgelopen jaar. Priscilla wist namelijk de 10 kilometer in Horst te domineren door niet alleen de Kasteelloop, maar ook nog eens Rundje um ut Hundje te winnen! En ook dit jaar staat Priscilla op tweede kerstdag aan de start om haar titel te prolongeren.

Op de vraag of Priscilla zich met de kerstdagen in zal houden voor de Kasteelloop, antwoordt ze dat hardlopen haar passie is en dat ze daarom ook zonder enige moeite haar voeding hier op aanpast. Maar net als ieder ander geniet ze ook van een lekker stuk chocolade, en laat het nou perfect zijn om hiermee je suikers aan te vullen na een zware activiteit ?.

De prestatie van het afgelopen jaar waar Priscilla het meest trots op is, is het volbrengen van de halve marathon bij de Venloop binnen 1:30. Ze heeft hier hard voor getraind, en het is gelukt! Na het finishen van een halve marathon begint er bij velen toch iets te kriebelen, en precies zo was het bij Priscilla, ze geeft aan dat ze al voorzichtig aan het denken is aan een najaarsmarathon!

Met mooie plannen voor 2020 zal Priscilla dus het hardloopseizoen afsluiten bij de Kasteelloop. Wij wensen haar veel succes in de voorbereiding en hopen haar nog vele jaren aan de start te zien!

Wil jij je ook opgeven? De voorinschrijving via www.kasteelloop.nl is t/m 19 december geopend, dus wees er snel bij!

De eerste Kasteelloper die we in de spotlight zetten is Marcel Martens!

Marcel is een triatleet uit Castenray die al in 1995 voor de eerste keer heeft meegedaan met de Kasteelloop! Marcel zegt dat hij ook dit jaar traditiegetrouw aan de start zal staan, mede omdat hij hier altijd veel bekenden tegenkomt. Ondanks de wil om te presteren slaat Marcel het lekkere eten met kerst zeker niet over, en ook na de kasteelloop staat er meestal gourmetten op de planning. De laatste tijd richt Marcel zich meer op fietsen, dus of de 36:57(!) van afgelopen jaar verbeterd gaat worden weet hij niet. Echter oversteeg deze tijd ook zijn verwachtingen, dus wie weet kan hij dit jaar ook verrassen!

Naast een strakke tijd op de Kasteelloop heeft Marcel nog een hele andere prestatie neergezet, hij heeft namelijk zijn eerste volledige triatlon volbracht. Al vaker had Marcel een kwart en halve triatlon gefinisht, maar dit jaar werd hij in Hamburg bij de finish verwelkomd met de woorden “You are an Ironman!”. En dit smaakte naar meer, want voor 2020 staat de tweede al op de planning! De triatlon is niet het enige doel, Marcel wil ook gaan vlammen op de landelijke teamcompetitie met zijn team van ATV-Venray.

Komend jaar wordt Marcels 18e keer bij de kasteelloop en het lijkt hem leuk om Thijs Pauwels en Kay Peeters uit te dagen om voor hem te finishen op de 10km, het wordt in zijn ogen wel tijd dat deze heren vaker voor hem lopen, “althans, ze mogen het proberen…”.

Op een koude tweede kerstdag was het tijd voor de 26ste editie van de Kasteelloop. Jong en oud is in de weer om alles op tijd af te hebben zodat de deelnemers van start kunnen gaan.

Om 9.30 druppelen de eerste deelnemers binnen. En loopt de tent vol, met allemaal enthousiaste lopers die hun nummer gaan ophalen. Om 10.00 is het de beurt aan de jongste deelnemers om van start te gaan. De allerkleinste lopen 1 kilometer. Hierna is het de beurt aan de categorie

10-15 jaar om 2 kilometer te gaan hardlopen. Vervolgens start de 5 kilometer en daarna volgt de 10 kilometer.

Voor alle lopers werd goed gezorgd. Iedereen kreeg aan het eind een herinnering (jeugd), flesje water, banaan en een stroopwafel. Maar ook voor alle toeschouwers werd goed gezorgd. Er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer en iedereen zet zijn beste beentje voor. In totaal kwamen er meer dan 540 deelnemers over de finish.

Voor foto's prijsuitreiking; zie facebookpagina Kasteelloop.

https://www.facebook.com/Kasteelloophorst

Pagina 1 van 2
© 2020 Kasteelloop Horst-Venray